SNEKKERARBEID

Vi utfører alle typer snekkerarbeid

Til avtalt pris, tid og kvalitet!

DAFRO utfører alle typer snekkeroppdrag, fra bytte av dør til totalrenovering og tilbygg. Hos oss er ingen oppdrag for store, og ingen oppdrag for små.

Ønsker du prisestimat på snekkeroppdrag som for eksempel bytte av vindu, dør eller snekring av terasse? Kontakt oss via vårt skjema, så hører du fra oss innen kort tid.

BESTILL BEFARING
Dafro-hovedbilde-2
Vinduer

Hvis du ønsker å redusere strømregningene dine og forbedre hjemmet ditt på samme tid, kan det å installere nye vinduer være en god idé. Nye vinduer kan gi en rekke fordeler, inkludert bedre isolasjon og energieffektivitet, bedre innendørs komfort, og estetisk appell.

En av de største fordelene med nye vinduer er energisparing. De fleste gamle vinduer er ikke like isolerte som moderne vinduer, noe som fører til at varmen lekker ut av huset ditt om vinteren. Nye vinduer kan bidra til å redusere dette varmetapet og dermed redusere behovet for oppvarming.

Estetisk appell er også en annen fordel med nye vinduer. Med et bredt utvalg av stiler, farger og materialer å velge mellom, kan nye vinduer gi hjemmet ditt et friskt, oppdatert utseende. Dette kan også være av verdi hvis du planlegger å selge hjemmet ditt i nær fremtid, da nye vinduer kan øke verdien og appellere til flere potensielle kjøpere.

Kort oppsummert kan det å installere nye vinduer være en smart investering. Vi kan hjelpe deg å finne de beste vindusløsningene for ditt hjem og dine behov.

Kystadhaugen_6-1
Taktekking

Taket er en viktig del av bygningens struktur, og det er avgjørende å velge riktig type taktekking for å sikre at bygningen er trygg og beskyttet mot vær og vind. Når først taket er på plass, er det viktigste å ta seg tid til å ta vare på taket ditt regelmessig.

Ved å følge noen enkle vedlikeholdsrutiner som inspeksjon, rengjøring og reparasjon, kan du beskytte taket ditt og forlenge levetiden. Det er også viktig å huske på å beskjære trær som vokser i nærheten av taket og sørge for god ventilasjon.

Takproblemer, som for eksempel lekkasjer, kan føre til alvorlige skader på bygningen din over tid, inkludert mugg, råte og strukturell skade. Det kan også føre til høye energikostnader, da manglende eller dårlig taktekking kan føre til varmetap og økt bruk av energi.

Som med alt annet i byggebransjen, er det stadig nye trender innenfor taktekking. Her er noen av de mest populære trendene i dag:

  1. Grønne tak: Grønne tak er tak som er dekket med vegetasjon og planter. De gir en rekke fordeler, inkludert bedre isolasjon og reduserte energikostnader, samt at de er flotte å se på og bidrar til økt vegetasjon i bebygde strøk. Denne typen tak gir også en praktisk fordrøyningseffekt ved store nedbørsmengder. Dette gjør at du unngår stor belastning på overvannssystemet når styrtregn fordrøyes gjennom torvlaget i stedet for at alt kommer umiddelbart, som f.eks. med takplater.
  2. Solcellepaneler: Solcellepaneler er nå en populær måte å gjøre taket mer energieffektivt på. Panelene kan installeres på forskjellige taktekking materialer, inkludert metall og skifer.
  3. Resirkulerte materialer: Flere og flere taktekkere begynner å bruke resirkulerte materialer, som gammel asfalt eller gummi, for å lage taktekking materialer. Dette reduserer avfall og bidrar til å skape en mer bærekraftig byggebransje.
  4. Teknologiske løsninger: Nye teknologiske fremskritt har gjort det mulig å lage taktekking materialer som er lettere, sterkere og mer holdbare enn noensinne før. Dette inkluderer materialer som kombinerer metall og polymerer, samt materialer som kan repareres automatisk.
  5. Farger og design: Taktekking trender inkluderer også ulike farger og design. Taktekkere kan nå tilby et bredt utvalg av farger og teksturer som kan gjøre taket til en estetisk appell i tillegg til sin funksjonelle formål.

Uansett hvilken trend du velger, er det viktig å velge en pålitelig taktekkingsentreprenør som har erfaring med installasjon av det valgte materialet.

Og husk å ta vare på taket ditt!
Ta kontakt med oss hvis du trenger hjelp eller veiledning i prosessen.

energitiltak-lite-800x600
Etterisolering

Etterisolering av huset kan være en effektiv måte å redusere energikostnadene på og samtidig øke boligens verdi. Ved å etterisolere kan du forbedre isolasjonen i vegger, tak og gulv, noe som vil gjøre det enklere å holde varmen inne om vinteren.

Det finnes ulike typer etterisolering som kan benyttes avhengig av hvilken del av huset som skal isoleres og hva slags isolasjonsmateriale som passer best for formålet. Vanlige materialer inkluderer mineralull, cellulose, skumplast og ulike typer plater.

I tillegg til å redusere energikostnadene og øke verdien på boligen din, vil etterisolering også bidra til å redusere karbonavtrykket ditt, noe som kan være en viktig faktor for mange i dagens miljøbevisste samfunn.
Enova kan gi støtte til både etterisolering av tak, vegger og gulv, og kan dekke opp til 30% av totalkostnaden. For å få støtte må man oppfylle visse krav, som blant annet å bruke kvalitetssikrede produkter og velge en godkjent entreprenør.

Etterisolering kan også forbedre inneklimaet, da det kan redusere fuktproblemer og sørge for bedre luftkvalitet. Samtidig vil det øke verdien på eiendommen, og gi bedre lydisolering mot støy utenfra. Alt i alt er etterisolering en god investering som vil betale seg tilbake på flere måter over tid. Kontakt oss for en vurdering av ditt behov!

Skjermvegen-10
Ytterdør

Når du setter inn en ny inngangsdør, vil det gi huset ditt et estetisk løft, og øke både sikkerheten og verdien. En ny inngangsdør kan også hjelpe med å forbedre energieffektiviteten og isolasjonen i hjemmet ditt.

Det finnes flere typer populære ytterdører å velge mellom når du skal bytte ut inngangsdøren din. Her er noen av de vanligste:

Massivtre dører: Disse dørene er laget av massivt tre og gir et klassisk og varmt utseende. De er også slitesterke og kan holde i mange år.

Glassdører: Glassdører gir en moderne og elegant look, og kan være et flott alternativ hvis du ønsker å øke naturlig lys inn i hjemmet ditt. Det er flere alternativer, for eksempel frostet glass eller sotet glass, som kan gi mer privatliv.

Ståldører: Ståldører er et annet populært alternativ. De er svært slitesterke, værbestandige og kan beskytte hjemmet ditt mot inntrengere.

Stål-/ Aluminiumsdører:  Dette er et meget populært og slitesterkt alternativ. Denne typen dører er svært stabile og anbefales der døra åpnes ofte, for eksempel på skoler, publikumsbygg osv. Disse dørene gir et moderne utseende og er derfor ofte brukt i moderne hus. De er også svært vedlikeholdsfrie.

Det er viktig å velge en dør som passer til din stil og budsjett. Med riktig installasjon kan en ny inngangsdør gi hjemmet ditt en oppgradert stil og øke trivselen for deg og din familie.

Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig dør til din bolig!

terrasse-800x536
Terrasser

Balkonger, plattinger og terrasser er flotte steder å tilbringe kvalitetstid med venner og familie. Hvis du vil bygge en ny platting eller terrasse, er det flere viktige faktorer du bør tenke på:

Plassering: Velg et egnet sted for terrassen, helst et sted med jevn og solid grunn. Plasseringen bør også ta hensyn til sollys og vindforhold.

Materialvalg: Velg et holdbart og egnet materiale for terrassen, som passer til dine behov og budsjettkrav. Tre er vanligvis et populært valg, men det finnes også andre materialer å velge mellom, som betong, stein eller komposittmaterialer.

Planlegging og design: Planlegg terrassens størrelse, form og design i forhold til bruksområdet. Tenk også på om du vil legge til funksjoner som trapper, rekkverk, belysning eller tak.

Byggemelding og reguleringsplaner: Sjekk om det er nødvendig med byggemelding eller dispensasjonssøknad fra kommunen, og at din plan passer inn i gjeldende reguleringsplaner og byggeforskrifter.

Vedlikehold: Tenk på vedlikeholdskostnader og rutiner når du velger materialer og design for terrassen. Regelmessig rengjøring, beis eller maling kan være nødvendig for å holde terrassen i god stand over tid.

Sikkerhet: Sørg for at terrassen er trygg å bruke ved å velge solide og stabile materialer og installere rekkverk og trapper der det er nødvendig.

Kanskje ønsker du å få terrassen bygget for deg? Kontakt oss i dag, så har du ny terrasse klar til sommeren!

oppussing-lite-800x810
Himlinger

Å skifte ut himlingene i et rom kan være en enkel og kostnadseffektiv måte å gi rommet et nytt utseende på. Ved å erstatte gamle himlinger med nye, moderne materialer, kan man oppnå en jevn og ren overflate, bedre isolasjon og en mer estetisk tiltalende atmosfære.

Å skifte ut himlingene kan være en relativt enkel oppgave som kan gjøres på egen hånd med riktig utstyr og teknikk. Men det kan være lurt å kontakte en profesjonell håndverker dersom man er usikker på hvordan man skal gjøre det, eller hvis det er større utfordringer som skal løses.

Ulike materialer kan brukes til å erstatte en gammel himling, som for eksempel gipsplater, trepanel eller metallfliser. Hvilket materiale man velger vil avhenge av ønsket stil, funksjonalitet og budsjett. Det er også viktig å huske på at man må ta hensyn til eventuelle ledninger og ventilasjonsrør som går gjennom himlingen når man velger materiale og utfører arbeidet.

Spilehimlinger er en type himling som har økt i popularitet de siste årene. Spilehimlinger kan være laget av forskjellige tretyper, som eik, furu, osp og sedertre, og det finnes også alternativer i materialer som MDF og aluminium.

Spilehimlinger gir rommet en følelse av høyde og gir en pen kontrast til glatte overflater som gips. De kan også bidra til å forbedre akustikken i rommet.

Vi har laget mange flotte himlinger, og hjelper deg gjerne å finne en løsning som passer deg!

innerdorer-800x620
Innerdører

Å bytte ut gamle innerdører kan gi mange fordeler til hjemmet ditt, som bedre energieffektivitet, mindre støy  og forbedret utseende.

Populære stiler for innerdører nå inkluderer minimalistisk design, glassdører, panelstil, skyvedører og fargede dører i kontrastfarger som gir en «pop» i interiøret. Velg en stil som passer til ditt hjem, og husk å vurdere funksjonalitet og vedlikehold når du velger.

Om du skal pusse opp eller skifte ut innerdørene avhenger av faktorer som tilstanden til eksisterende dører, budsjett, tid og innsats som kreves. Hvis dørene er i god stand, kan det være nok å oppgradere dem med maling, lakk eller nye håndtak. Men hvis de er i dårlig stand eller ikke passer med interiørstilen du ønsker, vil du kanskje heller skifte dem ut .

Å pusse opp eller skifte ut innerdørene i huset er uansett en investering som kan øke verdien på eiendommen din og gi deg glede av et nytt utseende og bedre funksjonalitet i hjemmet ditt. Ta kontakt, så hjelper vi deg i gang!

etasjeskillene-800x600
Etasjeskillene

Det kan være behov for å forsterke etasjeskillene og bjelkelagene i huset når de viser tegn på svekkelse, deformasjon eller ved behov for økt belastning. For eksempel kan det være nødvendig å forsterke strukturen når du planlegger å bygge en tilleggsdel til huset eller installere et tungt inventar som et badekar eller et piano. Aldersslitasje eller skade kan også kreve forsterkning.

Det kan også være behov for å avrette gulvet i gamle hus før man legger ny parkett eller annen gulvinnredning. Hvis det nye gulvet skal legges på et ujevnt underlag, kan dette føre til problemer som knirking, sprekker og deformasjoner i parketten eller gulvet.

Forsterkning og avretting av etasjeskillene og bjelkelagene kan utføres på flere måter, avhengig av strukturens tilstand og belastningskrav. Det kan inkludere legging av ekstra støtter eller søyler, installasjon av ekstra bjelker eller forsterkende metallplater, eller utskifting av gamle eller skadede bjelker med nye. Våre erfarne fagfolk kan evaluere og velge den beste tilnærmingen for å forsterke eller avrette etasjeskillene og bjelkelagene i ditt hjem.

gulv-800x533
Gulvene

Enten du ønsker å fornye et slitent gulv eller gi rommet en helt ny look, kan det være lurt å vurdere om du skal slipe og behandle det eksisterende gulvet eller legge et helt nytt gulv.

Å slipe et gulv kan være en kostnadseffektiv måte å gi rommet et nytt utseende på, samtidig som det gir en jevn overflate som er enkel å holde ren. Hvis gulvet er i dårlig stand eller du ønsker å endre utseendet helt, kan det være bedre å legge et nytt gulv.

Det finnes mange typer gulv å velge mellom, inkludert heltregulv, betong, laminat, parkett, fliser og linoleum, så du kan finne et alternativ som passer både stilen og budsjettet ditt. Uansett om du velger å slipe eller legge nytt gulv, kan det være lurt å få hjelp av profesjonelle håndverkere for å sikre et godt resultat. Ta kontakt med oss for en gulv-prat!

ventilasjon-800x534
Ventilasjon

Installerer du et nytt ventilasjonsanlegg i hjemmet ditt, kan du nyte flere fordeler. Først og fremst kan du få bedre luftkvalitet og redusere risikoen for fuktproblemer og muggvekst. Et ventilasjonsanlegg kan også bidra til å øke energieffektiviteten i boligen, noe som kan føre til lavere energikostnader og en mer miljøvennlig bolig.

Enova kan gi støtte til installering av energieffektive ventilasjonsanlegg i eksisterende boliger. Formålet med støtteordningen er å redusere energiforbruket og dermed også klimautslippene knyttet til ventilasjonssystemer. Enova gir støtte til ulike typer ventilasjonsanlegg, som for eksempel balansert ventilasjon med varmegjenvinning, avtrekksventilasjon med varmepumpe eller andre varmegjenvinningssystemer.

Vi hjelper deg gjerne med å gi deg råd om hvilket system som passer best for ditt hjem, og hvilken støtte du eventuelt kan få til ditt ventilasjonsprosjekt.

Kom i gang med dine planer

Har du noe snekkerarbeid du gjerne skulle fått utført?

Ta kontakt så finner vi raskt ut hvordan du best går videre med dine planer.

Bli kontaktet av en hyggelig fagperson